Kalkoen pastrami is een heerlijk gerecht die je zoveel warm als koud kan eten. Je begint 2 van te voren met het pekelen, houdt daar rekening mee. We hebben dit gerecht gemaakt tijdens de BBQ Night “Zo lekker! je eet je ongans”. Wij hebben de Kalkoen Pastrami gemaakt op een Weber Smokey Mountain (WSM).

Kalkoen pastrami

Ingrediƫnten voor de Kalkoen Pastrami

Voor de pekel:

  • 4 tenen knoflook
  • 80 gram grof zout
  • 80 gram bruine suiker
  • 1 liter warm water
  • 1 eetlepel jeneverbessen
  • 1 eetlepel zwarte peperkorrels
  • 1 theelepel kruidnagel
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 1 Kg kalkoenfilet

Kruidenmix

  • 2 theelepels korianderzaad
  • 2 theelepels jeneverbessen
  • 2 theelepels mosterdzaad
  • 4 theelepel paprikapoeder
  • 4 eetlepels honing

Zo maak je Kalkoen Pastrami

2 dagen van te voren

  • Snij de knoflook fijn
  • Los het zout en de suiker op in het water. Dan roer je de overige ingrediĆ«nten van de pekel erdoor. Belangrijk is dat je de pekel nu laat afkoelen
  • Zet het vlees in de pekel en zorg ervoor dat de kalkoenborst echt helemaal onder staat. Gebruik desnoods een bord om hem aan te drukken. Dit laat je 48 uur in de koelkast pekelen.

Op de dag zelf en de barbecue

  • Meng de ingedrienten voor de kruidenmix (met uitzondering van de honging) in een vijzel en vijzel het fijn
  • Verwijder het vlees uit de pekel en droog goed af
  • Wrijf het vlees eerst in met honing en dan met het kruidenmengsel
  • Bereid een barbecue voor om te roken op 110 graden
  • Als je barbecue warm genoeg is zet je het vlees op het rooster. Voeg royaal rookhout toe. Wij gebruiken voor kalkoen een mix van appelhout en mesquite Gaar je de kalkoenfilet in ongeveer 5/6 uur naar een kerntemperatuur van 70 graden Celsius.
  • Als je pastrami 70 graden is mag hij van de barbecue en laat 30 minuten rusten. Pastrami is zowel koud als warm erg lekker.

Tip:

Hier vindt je een recept voor een pastrami sandwich. Aanrader!