Geïnspireerd door verschillende artikels en wat ideeën her en der wilden we graag eens een gehaktbrood maken op de Weber SmokeFire, op lage tempratuur garen en daarbij een heerlijke rooksmaak creëren. Uiteraard kun je dit recept ook maken op je Kettle barbecue of op je gasbarbecue. De tempratuur hebben wij ingesteld op 120c en daarbij hanteer je een indirecte barbecue techniek. Op de gasbarbecue gebruik je een smokerbox met houtsnippers naar keuze, wij zouden kiezen voor Hickory houtsnippers, Hickory Chucks ingeval van een Kettle en Hickory pellets ingeval van de SmokeFire

Het resultaat was helemaal naar verwachting, lekker hierbij is een broodje, stamppot zuurkool of gebakken aardappeltjes. Beetje groen on the side mag niet ontbreken dus weer lekker creatief. De Bean Buddy in deze was geweldig, deze gaf in combinatie met de rook een heerlijke smaak. Door de garing op lage tempratuur was het gehaktbrood ook nog eens heel sappig al is dit ook te danken aan de toegevoegde kaas.

Wat het leuk is aan een gehaktbrood is dat je je fantasie de vrijeloop kan laten, vul hem naar hartenlust met ingrediënten die jij lekker vindt of waarvan je de combinatie lekker lijkt. Wij hebben een grote variant gemaakt, uiteraard kun je ook een kleine variant maken. Dit recept is op basis van 8 personen halveer voor een kleinere variant….

Veel plezier en eetsmakelijk alvast, wij zien je resultaat graag tegemoet via onze socials.

Ingrediënten:

  • 1.5Kg Rundergehakt 80/20
  • 300Gr. Half om half gehakt
  • 350Gr. Panko (broodkruim)
  • 2 Eieren
  • 250Gr. Rode Uien
  • 250Gr. Mozzarella
  • 250Gr. Parmezaanse kaas
  • 1 Pot Plowboys BBQ Bean Buddy
  • Plowboys Bovine Bold BBQ Rub
Tijd in de keuken

Keuken

30 Minuten

BBQ tijd

BBQ

120 Minuten

Aantal personen

Aantal

8

Grill methode

Kerntemperatuur

72°C

Grill methode

Grillmethode

Indirect

Bereiding

In de keuken

  • Snijd de uien fijn in blokjes
  • Snijd de mozzarella in blokjes en rasp de Parmezaanse kaas
  • Voeg het vlees samen met een halve pot Bean Buddy en de rest van de ingrediënten samen behalve de Bovine Bold rub. Mix dit alles goed door elkaar
  • Leg het mengsel op je werkblad en vorm een brood/gehaktstaaf of hoe je het ook wil noemen.
  • Wanneer je de rol hebt gevormd zet je hem lekker in een laag Bovine Bold Rub (of een andere naar smaak) en laat dit vervolgens even opstijven in de koelkast of andere koele plek

Op de barbecue

  • Stel de SmokeFire / BBQ in op 120c
  • Wanneer de SmokeFire op tempratuur is plaats je het gehaktbrood op het Deluxe Grillkorf en vervolgens op de barbecue. In geval van een Kettle of gasbarbecue plaats je hem indirect op de BBQ
  • Breng het gehaktbrood naar een tempratuur van 40c
  • Bij het bereiken van de 40c voor je de tempratuur van 120c op naar 180c en plaats een vuurvast bakje met de rest van de Bean Buddy op de BBQ om op te warmen.
  • Wanneer de Bean Buddy iets is opgewarmd smeer je het gehaktbrood in met de Bean Buddy en gaar je hem door naar een kerntempratuur van 72c
  • Bij 72c haal je het brood van de barbecue, let op je hebt hiervoor twee spatels nodig om dit eraf te kunnen halen.
  • Laat hem nog even 10 minuten rusten voordat je hem aansnijd
  • Eetsmakelijk en geniet!

Aanbevolen Accessoires

Ook leuk voor andere recepten