Een legendarische zet

In 1952 kwam George Stephen, een medewerker en broer in het Weber Brothers Metal Works bedrijf, voor het eerst op de markt met een nieuwe houtskoolbarbecue voor een zeer schappelijke prijs. De barbecue was gebouwd om langer mee te gaan en had een deksel, wat uniek was voor barbecue’s in die tijd. Hiermee werd as op het eten en het snel afkoelen van de ketel verholpen. Na het succes van de eerste Kettle is Weber gaan experimenteren met uitvoeringen en gebruikswijzen. Het continu verbeteren van de ketel en het streven naar perfectie was het doel, om zo de competitie voor de blijven. Weber heeft houtskoolbarbecue’s ontwikkeld die tevens fungeren als bar, ketels die lijken op een wensput, ketels die te verplaatsen zijn als een kruiwagen, ketels met een sierlijk onderstel en bijzettafel, en nog veel meer. Maar het was tijd voor iets nieuws.

Wat was de volgende stap?

 

oORSPRONG VAN De kleur

Weber is in het begin zo bekend geworden in Amerika omdat grillmasters over het gehele land demonstraties gaven op onder andere de Weber Imperial 22”. Op die manier konden potentiële kopers zien hoe de barbecue werkte, en ook vooral wat er op de barbecue allemaal mogelijk was. Een bijzonder gerecht wat vaak klaargemaakt werd was een hele kalkoen of kip; dit is iets wat eerst als een onmogelijke taak gezien werd en wat echt alleen in een oven kon.

Een bijzonder stel broers, de Meehan broers, toonden extra inzet tijdens deze demonstraties. Niet alleen zochten ze in een groep de beste winkels en tuincentra’s uit om hun demonstraties te doen, ze plaatsten hun Imperial Kettle altijd op een strategische plek, en droegen bij hun demonstraties een echte Schotse kilt. Zo waren zij vaak de echte blikvangers in de winkel of parkeerplaats, en stonden de Weber ketels echt in de schijnwerpers. Een handelaar vond het blauw geruite kleurenpalet in de kilt van een van de broers zo mooi, dat hij een aanvraag deed voor een barbecue in dezelfde kleur. Uiteindelijk besloot Weber om deze kleur toe te voegen aan de collectie, omdat het idee het bedrijf erg aansprak. De eerste Glen Blue’s verschenen in de Weber catalogus tussen 1960-1967, en waren altijd vrijwel meteen uitverkocht.

Het woord ‘Glen’ is Keltisch voor weiland of veld. Op deze manier verwijst de naam naar mooie bloeiende weilanden, velden, kraakheldere blauwe lucht, en een zomers gevoel. Dit gevoel maakt deze kleur dan ook extra bijzonder.

 

Aanpassingen

Nu we gezien hebben hoeveel plezier mensen hebben ervaren aan de Glen Blue Imperial Kettle, is voor het eerst sinds 1980 de gekleurde barbecue terug op de markt verschenen. We hebben hierbij aan alles gedacht om je een zo compleet mogelijke, moderne kennismaking te hebben met de Glen Blue.

Sinds de 22” inch Imperial zijn er wat veranderingen aangebracht in het moderne model. De oorspronkelijke ketel is een waar collectors-item en zeer gewild, maar de nieuwere versie van de Glen Blue is minstens net zo fijn in gebruik. Dit zijn de aanpassingen die Weber heeft doorgevoerd in deze prachtige ketel:

  • Groter grilloppervlak. Hierdoor is het nog eenvoudiger om je gehele maaltijd op de barbecue te bereiden, zonder dat je onnodig hoeft te schuiven met eten of in verschillende delen je gerechten moet bereiden.
  • RVS rooster. De nieuwe roosters gaan langer mee en bieden de mogelijkheid om GBS-accessoires in de barbecue te plaatsen.
  • Tuck-away dekselhouder. Door de speciale beugel is het mogelijk om met één hand de deksel van de barbecue te verwijderen en deze in het ophangsysteem te hangen. Zo heb je daarna je handen vrij om je te kunnen richten op het grillen.
  • Char Baskets. De Master Touch serie wordt standaard geleverd met twee ‘Char Baskets’: houtskoolbakjes die je helpen om zones te creëeren op de barbecue. Daarnaast helpen deze bakjes om de hoeveelheid briketten die je gebruikt te beperken, zodat je langer doet met je voorraad en je op de lange termijn geld bespaart.
  • Hittebestendig handvat. De nieuwe Master Touch serie heeft hittebestendige, kunststof handvatten waardoor je de deksel zonder moeite kunt oppakken. Het handvat aan de ketel maakt het mogelijk om de ketel te verplaatsen, mocht dat nodig zijn.
  • Gereedschapshaken. Voorheen was er geen plek op de barbecue zelf om gereedschap, zoals tangen of borstels, aan de barbecue te hangen. Het handvat van de Master Touch heeft ruimte om twee accessoires op te hangen.
  • Opvangbak met One-Touch cleaningsysteem. De oorspronkelijke Imperial Kettle had een opvangbak voor as die open was, zoals bij de Original Kettle. De Master Touch heeft een dichte opvangbak van Aluminium, zodat as en dergelijke niet weg kunnen waaien en eenvoudig op te ruimen zijn.
  • iGrill houder. De toekomst van het barbecueën wordt werkelijkheid in de vorm van slimme thermometers. De Master Touch heeft een speciale houder waar deze thermometers op kunnen rusten.

Master touch GBS C-5750

349,00

 

GEWICHT 24 KG
DEKSEL OPEN 118CM H X 65CM B X 76CM D
DEKSEL DICHT 107CM H X 65CM B X 72CM D
DIAMETER 57 CM
TOTAAL GRILLOPPERVLAK 2342 CM²
SOORT BRANDSTOF HOUTSKOOL/BRIKETTEN
RUBBEREN WIELEN 2 (20CM)
DEKSELHOUDER 1
GEREEDSCHAPSHAKEN 2
VENTILATIEROOSTERS 1 (ALUMINIUM)
CHAR-BASKETS 2
MATERIAAL ROOSTER RVS
THERMOMETER GEÏNTEGREERDE DEKSELTHERMOMETER

 

bIJZONDERHEDEN

  • Premium kwaliteit RVS rooster met scharnieren
  • Compatibel met het GBS-Systeem
  • Met porselein geëmailleerde deksel, ketel en kuip
  • Inclusief onderrooster
  • Speciale rookstand
  • Tuck-Away dekselhouder met hittebestendig handvat
  • Uitneembare aluminium aspan met RVS One-Touch reinigingssysteem
  • Inclusief iGrill-houder om je slimme thermometer op te monteren