Gans
Een beetje een vreemde eend in de bijt, maar daarom niet minder smakelijk. Met Gans kan je mooie gerechten maken, en dat doen we dan ook! We hebben een aantal tips en trics voor je om de perfecte gans van de Weber te toveren.
Probeer eens wat anders en ga voor Gans. Onze ervaring met gans hebben we vooral opgedaan vanuit de BBQ Night: eet je onGANS.
Kerntemperatuur
Gans lijkt natuurlijk best wel veel op kip. Je kan er dan ook veel kanten mee op. Zoveel dat we jaarlijks een BBQ Night hebben die alleen om gans draait. Je zult verbaasd staan van de mooie smaken en bereidingswijzen. We helpen je graag op weg met een aantal recepten.
Uiencake met ganzenspek
Dit is een leuk recept om te maken en is uitermate geschikt als gerechtje on the side.
Gans garnalen pops met pindasaus
Garnalen koekjes! lekker en echt iets bijzonders.
Sauerbraten van ganzenborst
Sauerbraten van ganzenborst klinkt nogal Duits, en dat is het ook. een typisch gerecht waarbij je van ganzenborst biefstuk-achtige reepjes maakt vergezeld met een heerlijke saus uit de marinade en veenbessen jam.
Gans rillettes van de barbecue
Gans rillettes maken is best een werkje. Het resultaat is er echter ook naar. Gans rillettes zijn ontzettend lekker, helemaal met een verse kaaswafeltje.
Hele gans van het spit
Een gans van de BBQ ziet er spectaculair uit. Net wat groter dan een kip en een heel andere smaak. Gans heeft iets meer een lever smaak in vergelijking met kip. Wij hebben de gans op de rotisserie gemaakt. Zowel op een ga(n)s Genesis II als op de Master Touch 57 cm. Beide dus met een spitje.