Buttered rum punch is een heerlijk winters drankje voor bij de barbecue. Hij is nog lekkerder als je hem al een dagje van te voren maakt en op de dag zelf weer even opwarmt.

Ingrediënten

voor 10 personen

  • 1 ½ liter cranberrysap
  • 500 ml Vers appelsap of ananassap
  • 2 kaneelstokjes
  • 16 piment
  • 4 kruidnagel
  • 150 g Bruine suiker
  • Nootmuskaat, geraspt
  • 250 ml Rum (wit of bruin)
  • 10 TL boter

Voorbereiding van de buttered rum punch

  1. Doe cranberrysap en appel- of ananassap in een dutch oven.
  2. Voeg kaneelstokjes, pimentenkorrels, kruidnagelen, bruine suiker en nootmuskaat toe

Op de barbecue

  1. Steek een barbecue aan voor direct grillen op 200 graden.
  2. Zet de dutch oven op de barbecue en breng aan de kook.
  3. Zet het vuur lager en laat het zachtjes 1 uur zachtjes doorkoken.
  4. Haal de dutch oven van de barbecue en roer de rum erdoor. (Lekker om nu een nachtje te laten staan)
  5. Verdeel het door een zeef in de glazen en doe op elk glas een theelepel boter.
Stuur door!