Een blini met rode biet en kaviaar is niet alleen erg smakelijk  het ziet er ook nog eens prachtig uit. Gebruik voor dit gerecht forel-kaviaar om het betaalbaar te houden. Wij hebben dit gerecht gemaakt tijdens de BBQ Night: Merry Grilling.

Blini met rode biet en kaviaar

Ingrediënten voor de blini met rode biet en kaviaar

10 personen

Voor de Blini

  • 125 g boekweitmeel
  • 125 g tarwemeel
  • ½ TL bakpoeder
  • zout
  • 60 ml Water, lauw
  • 300 ml kefir
  • 1 TL honing
  • 2 eiwit

Kefit is een melkdrank uit de Kaukasus en de meeste Albert Heijns hebben dit wel op voorraad. Boekweitmeel is wat lastiger, maar de BIO winkel in de buurt heeft het zeker staan.

Voor de rode bietensalade

  • 200 g Rode biet, voorgekookt
  • 2 EL witte balsamico
  • 3 EL walnotenolie
  • nootmuskaat
  • zout peper
  • suiker
  • 1 bosje bieslook

 

  • 150 gram zure room
  • 100 gram forel-kaviaar
  • olie

In de keuken

  1. Meng boekweit en tarwebloem met bakpoeder en zout.
  2. Meng het water, de kefir en de honing in een andere schaal
  3. Roer het meelmengsel door het kefirmengsel tot een glad deeg is gevormd.
  4. Klop de eiwitten op tot ze stijf zijn en lepel door het deeg. Je deeg is nu klaar
  5. Voor de rode bieten salade snij je de rode bietjes in blokjes (0,5×0,5 cm).
  6. Meng de walnotenolie en het balsamicoazijn, meng met de bietenblokjes en breng op smaak met zout, peper en een beetje suiker.
  7. Snijd de bieslook in fijne stukjes en meng het geheel met de rode biet.

Blini kaviaar

Op de barbecue

  1. Bereid de barbecue voor voor direct grillen met plancha op ongeveer 180 ° C.
  2. Doe wat olie op de plancha, leg met een eetlepel deeg op de plancha en bak de blini’s.
  3. Leg de blini’s op een bord en serveer met een beetje salade van rode biet, zure room en forelkaviaar.
Stuur door!