Witte Glühwein is een drankje. Ja er hoeft niet alleen vlees, vis, groente, brood, cake of soep van de barbecue te komen. Ook drankjes gaan erg goed. Het is wel handig als je een Weber Dutch Oven hebt.

De Witte Glühwein hebben wij onder andere gemaakt tijdens de BBQ Night “zo lekker, je eet je ongans”

Ingrediënten

  • 3 liter droge witte wijn
  • 500 ml cranberrysap
  • 340 gram suiker
  • 4 kaneelstokjes
  • 12 reepjes sinaasappelschil
  • 8 kardamonzaden
  • 6 kruidnagels
  • 160 ml Grand Marnier

Voorbereiding van de witte glühwein

  • Doe alle ingrediënten, behalve de Grand Marnier, in de dutch oven. Neem de Dutch oven mee naar buiten.

Op de barbecuë

  • Zet een barbecue aan op 180 graden
  • plaats de Dutch Oven in het GBS element en roer net zolang totdat de suiker is opgelost. Dan neem je de Dutch Oven van de barbecue en laat de glühwein 15 minuten rusten.
  • Zet de Dutch Overn nu weer op de barbecue en warm weer op totdat het net net niet kookt. Haal de pan van de barbecue en roer de Grand Marnier erdoorheen. Drink smakelijk!