Vlamzalm is een net iets andere manier van het bereiden van zalm op de barbecue. We hebben vlamzalm gemaakt tijdens de BBQ Night: Merry Grilling. Je hebt hier 2 vismanden en 2 cederhouten planken voor nodig.

Ingrediënten voor de vlamzalm

  • Zalm met vel (800g)
  • 1 ½ EL jeneverbessen
  • 3 EL Grof zeezout
  • 1 ½ EL mosterdzaad
  • 1 ½ EL Zwarte peperkorrels
  • 2 Citroenen, de geraspte schil

dip:

  • 3 knoflookteentjes
  • 150 g yoghurt
  • 150 g mayonaise
  • zout
  • peper
  • citroensap
  • 1 bosje dille

voorbereiding van de vlamzalm

  1. Was de zalm, dep ze droog en snij ze op maat voor de cederhouten planken.
  2. Wrijf de zalmfilets in met zout en laat ze ongeveer 90 minuten afgedekt in de koelkast marineren.
  3. Stamp de resterende kruiden in de vijzel en meng met de citroenschil.
  4. Wrijf voorzichtig een deel van het zout van de zalmfilets en spreid het kruidenmengsel op de filets, druk licht aan.
  5. Pel de knoflook en hak fijn. Meng de yoghurt, mayonaise en knoflook en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  6. Snijd de dille in kleine stukjes en roer door de yoghurt.
  7. Plaats de filets met de hoofdkant op de planken en plaats de planken in de vismanden.

Op de barbecue

  1. Bereid de grill voor voor direct grillen zonder deksel, en plaats de kolen in het midden van de grill. Bij gebruik van een houtskoolgrill van 57cm is een te gevulde schoorsteen Weber-briket nodig.
  2. Plaats de vismanden links en rechts rechtop in de grill, met de bovenrand tegenover elkaar zodat ze een dak vormen boven de kolen.
  3. Steek een handvol chips in de sintels en herhaal dit proces om de 10 minuten. Rook de vis ongeveer 30 minuten tot een kerntemperatuur van 58 ° C is bereikt.
Stuur door!