Verse kaas wafels zijn niet alleen erg lekker, het is ook een leuke manier om je Weber wafelijzer voor iets anders te gebruiken dan de standaard zoete wafels. Wij hebben de wafels gemaakt tijdens de BBQ night “Zo lekker, je eet je ongans”. Tijdens deze BBQ Night hebben wij ze geserveerd als onderdeel van een gerecht als  snackje samen met Ganzen Rillettes.

Ingrediënten van de verse kaas wafels

Dit is voldoende voor ruim 2 wafels of 3 dunne wafels

  • 3 eieren
  • 50 gram maizena
  • 1 tl baking soda
  • 80 gram boter op kamertemperatuur
  • zout
  • 1 theelepel suikers
  • 125 gram verse roomkaas
  • 2 takjes blad peterselie
  • olie

Voorbereiding

  • Scheid de eieren
  • Meng de maizena met het bakpoeder
  • Roer de boter met een beetje zout en suiker romig (5 minuten in de machine)
  • Roer vervolgens de eidooiers en de roomkaas door het boter mengsel
  • Klop de eiwitten met een snufje suiker en roer ze door ook door het botermengsel
  • Voeg als  de maizena en het bakpoeder toe
  • Was, droog en snij de peterselie en voeg toe.
  • Hoera je beslag is klaar!

Barbecueën

  1. Maak een barbecue klaar voor direct grillen op 200 ° c en plaats het wafelijzer in de het GBS element.
  2. Als je BBQ warm genoeg is vet het wafelijzer in met een beetje olie.
  3. Na ene halve minuut mag er 4 eetlepels beslag in het wafelijzer.
  4. Bak de wafels totdat ze goudbruin zijn aan beide zijden.

De kaaswafels passen perfect bij een hartige voorgerecht zoals ganzen rillettes.

Kaas wafels van de Weber wafelijzer

Stuur door!