Kolen aansteken
  • Brood

    Verse kaas wafels

    Verse kaas wafels zijn niet alleen erg lekker, het is ook een leuke manier om je Weber wafelijzer voor iets anders te gebruiken dan de standaard zoete wafels. Wij hebben de wafels gemaakt tijdens de BBQ night “Zo lekker, je eet je ongans”. Tijdens deze BBQ Night hebben wij ze geserveerd als onderdeel van een gerecht als  snackje samen met Ganzen Rillettes.

    Ingrediënten van de verse kaas wafels

    Dit is voldoende voor ruim 2 wafels of 3 dunne wafels

    • 3 eieren
    • 50 gram maizena
    • 1 tl baking soda
    • 80 gram boter op kamertemperatuur
    • zout
    • 1 theelepel suikers
    • 125 gram verse roomkaas
    • 2 takjes blad peterselie
    • olie

    Voorbereiding

    • Scheid de eieren
    • Meng de maizena met het bakpoeder
    • Roer de boter met een beetje zout en suiker romig (5 minuten in de machine)
    • Roer vervolgens de eidooiers en de roomkaas door het boter mengsel
    • Klop de eiwitten met een snufje suiker en roer ze door ook door het botermengsel
    • Voeg als  de maizena en het bakpoeder toe
    • Was, droog en snij de peterselie en voeg toe.
    • Hoera je beslag is klaar!

    Barbecueën

    1. Maak een barbecue klaar voor direct grillen op 200 ° c en plaats het wafelijzer in de het GBS element.
    2. Als je BBQ warm genoeg is vet het wafelijzer in met een beetje olie.
    3. Na ene halve minuut mag er 4 eetlepels beslag in het wafelijzer.
    4. Bak de wafels totdat ze goudbruin zijn aan beide zijden.

    De kaaswafels passen perfect bij een hartige voorgerecht zoals ganzen rillettes.

    Kaas wafels van de Weber wafelijzer

    Stuur door!
  • Dit vind je ook leuk

    2 Comments

  • Reply BBQ Night: Zo lekker, je eet je ongans! - Weber Original Store 15 november 2017 at 16:54

    […] Kaas wafels met gans rillettes […]

  • Reply Gans rillettes van de barbecue - Weber Original Store 16 november 2017 at 10:40

    […] Het resultaat is er echter ook naar. Gans rillettes zijn ontzettend lekker, helemaal met een verse kaaswafeltje. Wij hebben de gans rillettes gemaakt tijdens de Weber BBQ Night “zo lekker, je eet je […]

  • Geef een reactie