De uiencake met ganzenspek was een gerecht die we hebben gemaakt tijdens de Weber BBQ Night “Zo lekker, je eet je ongans”. Leuk om te maken en erg lekker als hapje on the side. Dit recept is bedoeld voor 15 personen. Je mag natuurlijk altijd minder maken. Je hebt een Weber plancha / bakplaat nodig voor dit gerecht.

Ingrediënten voor de uiencake met ganzenspek

  • 225 ml melk
  • 1.5 tl droge gist
  • 375 gram meel
  • 40 gram boter
  • 1.5 tl zout

 

  • 900 gram uien
  • 1.5 eetlepel reuzel
  • 150 gram ganzenspek
  • 250 ml zure room
  • 3 eieren
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • 1 el karwijzaadjes

Bereiding in de keuken

  • Warm de melk op en los het gist op in de melk. Laat dit 10 minuten staan.
  • Doe het meel in een kom, maak een kuiltje in het midden en voeg de melk, de boter en het zout toe.
  • Meng alles met een handmixer tot een deeg en laat het 60 minuten afgedekt rijzen op een warme plek.
  • Snij in de tussentijd de uien in ringen en vijzel de karwijzaadjes.

Barbecueën

  • Bereid een barbecue voor om direct te grillen bij 180 graden celcius
  • Als je barbecue warm is plaats je de plancha / bakplaat in het GBS element of als je die niet hebt op het rooster
  • Verwarm de reuzel in de plancha / bakplaat en bak de spekjes uit, voeg de uien toe en laat ongeveer 5 minuten sudderen tot de uien zacht zijn.
  • Verwijder de plancha / bakplaat van de barbecue en doe de spek en uien in een kom. Laat dit voor 30 minuten afkoelen

Opnieuw in de keuken

  • Ondertussen klop je de zure room met de eieren. Voeg de afgekoelde uien toe en breng op smaak met zout, peper,nootmuskaat en de gevijzelde karwijzaadjes.
  • Rol het deeg uit, leg in de plancha een bakpapier en doe het deeg in de plancha
  • Bereid een barbecue voor op indirect grillen op 180 graden. Plaats de plancha op de barbecue en bak de taart voor ongeveer een half uur totdat hij goudbruin is.

Uiencake met ganzenspek

Stuur door!