Kolen aansteken
  • Nagerecht

    Sinaasappel speculaastaart

    De sinaasappel speculaastaart is een heerlijk toetje van de barbecue. En prima van te voren maken. We hebben er 4 gemaakt tijdens de BBQ night: merry grilling.

    Ingrediënten voor de sinaasappel speculaastaart

    voor 10 personen

    • 200 g Speculoos-koekjes
    • 120 g boter
    • 6 eierdooier
    • 6 eiwit
    • 400 ml Gecondenseerde melk (gezoet, bijv. Milchmädchen)
    • 3 limoentjes
    • 2 sinaasappels
    • 2 TL bruine suiker
    • 150 g suiker
    • ¼ ml bakpoeder
    • bakpapier

    Voorbereiding voor de sinaasappel speculaastaart

    1. Verkruimel de speculoos in een blender of in een plastic zak met een deegroller.
    2. Smelt de boter en meng met de verkruimelde speculaas.
    3. Leg in de GBS-pan bakpapier en strooi het speculoos boter mengsel erin en druk stevig op de bodem en de rand, laat 15 minuten afkoelen.
    4. Klop intussen de dooiers en gecondenseerde melk op.
    5. Rasp de limoenen en de sinaasappels, pers de limoen eruit en vul aan tot 125 ml met sinaasappelsap. Meng door het dooier en melkmengsel.
    6. Giet het mengsel in de GBS-pan over de speculoos.
    7. Klop de eiwitten met de suiker en bakpoeder tot ze stijf zijn en zet weg.

    Op de barbecue

    1. Bereid de barbecue voor voor indirect grillen op ca. 175 ° C.
    2. Plaats de GBS-pan met de cake indirect in de barbecue en bak ongeveer 30 minuten totdat de vulling stevig is.
    3. Verwijder de voltooide cake van de grill en verhoog de hitte van de grill tot ongeveer 250 ° C.
    4. Spuit het eiwitmengsel op de cake
    5. Bak de cake nog ongeveer 3 minuten tot de eiwitten goudbruin zijn
    6. Zet de cake minimaal 3 uur in de koelkast.
    Stuur door!
  • No Comments

    Geef een reactie