Sauerbraten van ganzenborst klinkt nogal Duits, en dat is het ook. een typisch gerecht waarbij je van ganzenborst biefstuk-achtige reepjes maakt vergezeld met een heerlijke saus uit de marinade en veenbessen jam. Wij hebben dit gerecht gemaakt tijdens de BBQ Night “zo lekker, je eet je ongans”.

Sauerbraten van ganzenborst

Ingrediënten

  • 6 ganzenborsten (300 gram per stuk)
  • 200 gram rode uien
  • 3 wortelen
  • 1 prei
  • 1/4 knolselderij
  • 20 gram geraspte gember
  • 1 sinaasappel
  • 2 el koolzaadolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 liter rode wijn
  • 375 ml kippenbouillion
  • zou en peper
  • 3 el maizena
  • 3 eetlepels veenbessen jam

Zo maak je sauerbraten van ganzenborst

  • Begin een dag voordat je de sauerbraten van ganzenborst wil eten
  • Was de wortels, de prei en de selderij. Schil ze en snij in blokjes van een centimeter bij een centimeter. Was de sinaasappel en pers deze uit. Snij ook de gember in kleine reepjes
  • Verhit wat olie in een Dutch Oven en fruit hierin de groenten en de gember. Voeg hier de laurierblaadjes, de peper, het sinaasappelsap, de bouillon en de rode wijn aan toe. Laat lekker pruttelen totdat er ongeveer nog de helft van over is. Haal dan van je BBQ (of fornuis) en je hebt het begin van je marinade.
  • Roer de azijn door je marinade en laat het afkoelen
  • In de tussentijd heb je jij even wat tijd over om het vet van de ganzenborsten te trekken.
  • Als de marinade is afgekoeld doe je het in een plastic ziplock zak. En daar voeg je dan weer de ganzenborsten aan toe. Laat dit 12 tot 24 uur marineren.

Op de barbecue

  • Steek een BBQ aan voor direct en indirect grillen op ongeveer 200 graden Celsius.
  • Haal de borsten uit de marinade en spoel ze af. Droog ze zorgvuldig en bestrooi met peper en zout. De marinade niet weggooien!
  • Zeef de marinade en breng het vocht aan de kook. Meng dit met maizena en de veenbessenjam
  • Bestrijk de borsten met een beetje olie en grill ze direct aan beide kanten voor ongeveer 3 minuten per kant
  • Leg de borsten nu indirect op de barbecue en gaar ze door tot ongeveer 56-60 graden Celcius
  • Laat de borsten en rusten, snij in mooie plakjes en serveer met de saus.

 

Sauerbraten van ganzenborst

 

#Steekhemaan

Stuur door!