De Weber Pulse is gelanceerd! Tijdens de Pulse Night is de Weber Pulse gepresenteerd in de Weber Original Store in Amersfoort. De 60 genodigden en 10 prijswinnaars hebben al één van de eerste in Nederland de Weber Pulse in werking gezien. Tijdens de avond hebben de Grill-Master diverse hapjes van de Weber Pulse gehaald. Daarnaast was er een toelichting en officiële lancering.

Met de Pulse wordt echt goed barbecueën voor iedereen bereikbaar. Open vuur, of het nu gas of kolen is, mag lang niet overal worden gebruikt. En om toch die power te hebben om geweldige gerechten van je barbecue te toveren heeft Weber de Pulse ontwikkeld. De krachtigste elektrische barbecue die er te vinden is met twee zones en een geweldig bereik qua hitte.  En wat wij prettig vinden is dat hij super makkelijk schoon te maken is. vrijwel alle onderdelen (uiteraard niet de aansturing) kunnen in de vaatwasser! Mooi meegenomen is dat hij er ook nog eens erg gaaf uitziet.

 

En dat het 2 zones systeem van de Pulse 2000 erg mooi werkt hebben we uitgebreid getest tijdens de Pulse Night. We hebben een mooi aantal fingerfood hapjes geserveerd om de kracht van de Pulse te tonen. Op veler verzoek hierbij de recepten:

Pulled Pork van de Weber Pulse 2000

Voor de pulled pork is het wel handig om gebruik te maken van de Pulse 2000. Deze heeft, in tegenstelling tot de Pulse 1000, 2 zondes in de barbecue.

Ingrediënten

  • 1 kilo procureur (meer mag natuurlijk)
  • je favoriete rub (wij gebruiken szjeged rib rub)
  • mosterd
  • Coleslaw
  • broodjes
  • Carolina mustard saus (grate goods)
  • Smokerbox +rooksnippers (mesquite)
  • iGrill

Werkwijze in de keuken

Smeer de procureur in met een laagje mosterd. Wrijf hem nu in met rub en zorg ervoor dat de rub overal goed omheen omheen zit.

Werkwijze bij de barbecue

Doe je Pulse aan en warm 1 zone op tot 200 graden. Leg wat rookhout in de smokerbox en besprenkel het met weinig water. Plaats de smokerbox op het warme gedeelte van je pulse en wacht even totdat hij begint te roken. Breng dan de temperatuur van de Pulse terug naar 120 graden en leg de procureur op het indirecte gedeelte. Dat is dus de zone waar geen warmte onder zit. Plaats de probe van de iGrill in het vlees en stel in op 88 graden. Wacht nu een uurtje of 6 tot 8 totdat de procureur op temperatuur is. Haal hem van de Pulse en laat voor een uurtje rusten (in de oven op 50 graden of onder een warmtelamp). Pluk de procureur uit elkaar met 2 vorken. Doe een beetje coleslaw op het broodje, daar gaat het vlees bovenop en als laatste de carolina mustard saus.

We hebben een video gemaakt over het maken van Pulled Pork op de Pulse:

Snelle saté

Sate is niet alleen erg lekker, het is ook een echt typisch barbecue gerecht. Dit gerecht is snel en simpel voor iedereen te maken en de ingrediënten zijn ook makkelijk verkrijgbaar.

Ingrediënten

  • 1 kilo varkenshaas
  • sate marinade
  • sambal
  • bruine suiker
  • satésaus (aanmaak)
  • Limoensap
  • gebakken uitjes

Werkwijze in de keuken

Snij de varkenshazen in mooie blokjes en leg ze in flink wat saté marinade. Voeg hier bruine suiker en sambal aan toe. De hoeveelheid laat ik aan jezelf over, ik gebruik 4 theelepels sambal en 3 eetlepels bruine suiker. Rijg de blokjes op een spiesje en laat minimaal 4 uur marineren. Maak vlak voordat je gaat grillen de satesaus door hem aan te maken en hier wat extra sambal en wat limoensap aan toe te voegen.

Werkwijze bij de barbecue

Steek je barbecue indirect aan. Leg de sateetjes eerst 10 minuten indirect en grill ze daarna af op de directe zijde van de barbecue. Ideale kerntemperatuur van sate is 56 graden (bij varkenshaas, kip is 72). Haal van de barbecue. Serveer met satesaus en gebakken uitjes.

Atomic Buffalo Turds

  • 10 jalapeno’s
  • 200 gram roomkaas (ik gebruik roomkaas met sweet peppers)
  • baconreepjes
  • je favoriete barbecue rub (smokey goodness pig powder

Werkwijze in de keuken

Snij de jalapeno’s door de lengte en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Vul de pepers met de kaas en bestrooi met rub. Wikkel er een reepje bacon omheen.

Werkwijze bij de barbecue

Stel een barbecue in voor indirect barbecueën op 120 graden. Voeg rookhout toe en rook de ABT’s voor 1 tot anderhalf uur totdat het spek knapperig is.

Surf en turf

Ingrediënten:

  • Bavette
  • Olijfolie
  • Garnalen
  • Boter
  • Chilivlokken
  • Zout
  • Peper
  • limoen

Werkwijze in de keuken

Doe de garnalen in een kom en pers de limoen. Zet het limoensap apart.

Werkwijze op de barbecue

Bereid de barbecue voor voor indirect grillen (180 -220 graden), leg bavette op het indirect gedeelte van je barbecue. Steek nu een extra starter houtskool aan. Gaar ondertussen je bavette 42 graden. Haal de bavette van de barbecue en maak je barbecue gereed van direct grillen met hoge temperatuur (vandaar die extra starter). Grill de bavette 1 á 2 minuten per kant, haal van de barbecue en laat rusten in de oven op 50 graden.

Haal het middelste GBS element uit je rooster en plaats hier de wok in. Laat even warm worden, voeg boter en olie toe en wok de garnalen met de chilivlokken. Haal de wok van de barbecue en besprenkel de garnalen met limoensap. Snij de bavette in plakken en prik er samen met een garnaal een prikker in.