KIP

De allemansvriend met vanzichzelf een vrij neutrale smaak. En daar kunnen we dus mooi smaken aan toe voegen. Of het nu een beercan chicken, een kippetje van het spit of kippesoep. Op de Weber Barbecue maak je er iets speciaals van. Op deze pagina vindt je onze recepten, tips en trucs en algemene informatie over het bereiden van de perfecte kip!

Kerntemperatuur

Kip is een dankbaar stukje vlees voor op de barbecue. Je kan er ontzettend veel kanten mee op. We geven je graag een aantal algemene tips en natuurlijk de lekkerste gerechten.

Een veilige kerntemperatuur voor al je kip is 72 graden Celsius. Uiteraard was jij altijd je handen nadat je rauw vlees hebt aangeraakt, maar voor de zekerheid vertellen we je nog een keer dat je dat echt goed moet doen bij kip.

Je hebt behoorlijk wat methodes om een kip te bereiden op de BBQ:

Op een bierblik

direct grillen

Op het spit

Indirect garen

Hieronder vindt je een aantal van de meest populaire kipgerechten van de barbecue. Geniet ervan.

 

 

Jagermeister chicken

Kippevleugels van het spit in de Jagermeister. Niet alleen erg leuk om te maken, ook nog eens geweldig lekker.

Beercan Chicken

De klassieker. We leggen je graag uit hoe we hem maken. We nemen je mee in de bereiding en geven je een aantal zeer bruikbare tips.
#

#steekhemaan