Kolen aansteken
  • Kalkoen

    Kalkoen Pastrami van de barbecue

    Kalkoen pastrami is een heerlijk gerecht die je zoveel warm als koud kan eten. Je begint 2 van te voren met het pekelen, houdt daar rekening mee. We hebben dit gerecht gemaakt tijdens de BBQ Night “Zo lekker! je eet je ongans”. Wij hebben de Kalkoen Pastrami gemaakt op een Weber Smokey Mountain (WSM).

    Kalkoen pastrami

    Ingrediënten voor de Kalkoen Pastrami

    Voor de pekel:

    • 4 tenen knoflook
    • 80 gram grof zout
    • 80 gram bruine suiker
    • 1 liter warm water
    • 1 eetlepel jeneverbessen
    • 1 eetlepel zwarte peperkorrels
    • 1 theelepel kruidnagel
    • 2 theelepels gedroogde tijm
    • 1 Kg kalkoenfilet

    Kruidenmix

    • 2 theelepels korianderzaad
    • 2 theelepels jeneverbessen
    • 2 theelepels mosterdzaad
    • 4 theelepel paprikapoeder
    • 4 eetlepels honing

    Zo maak je Kalkoen Pastrami

    2 dagen van te voren

    • Snij de knoflook fijn
    • Los het zout en de suiker op in het water. Dan roer je de overige ingrediënten van de pekel erdoor. Belangrijk is dat je de pekel nu laat afkoelen
    • Zet het vlees in de pekel en zorg ervoor dat de kalkoenborst echt helemaal onder staat. Gebruik desnoods een bord om hem aan te drukken. Dit laat je 48 uur in de koelkast pekelen.

    Op de dag zelf en de barbecue

    • Meng de ingedrienten voor de kruidenmix (met uitzondering van de honging) in een vijzel en vijzel het fijn
    • Verwijder het vlees uit de pekel en droog goed af
    • Wrijf het vlees eerst in met honing en dan met het kruidenmengsel
    • Bereid een barbecue voor om te roken op 110 graden
    • Als je barbecue warm genoeg is zet je het vlees op het rooster. Voeg royaal rookhout toe. Wij gebruiken voor kalkoen een mix van appelhout en mesquite Gaar je de kalkoenfilet in ongeveer 5/6 uur naar een kerntemperatuur van 70 graden Celsius.
    • Als je pastrami 70 graden is mag hij van de barbecue en laat 30 minuten rusten. Pastrami is zowel koud als warm erg lekker.

    Tip:

    Hier vindt je een recept voor een pastrami sandwich. Aanrader!

     

     

    Stuur door!
  • Dit vind je ook leuk

    2 Comments

  • Reply BBQ Night: Zo lekker, je eet je ongans! - Weber Original Store 15 november 2017 at 16:45

    […] Pastrami sandwiches van gerookte kalkoen […]

  • Reply Pastrami sandwich van je gerookte pastrami - Weber Original Store 16 november 2017 at 10:43

    […] pastrami sandwich is een perfecte manier om die lekkere gerookte pastrami te serveren. Wij hebben dit gerecht gemaakt tijdens de BBQ night: zo lekker, je eet je ongans. Voor […]

  • Geef een reactie