Kalkoen

Een feestelijk stukje vlees, maar vaak net even te droog. Wij hebben een aantal  goede tips en bereidingswijze voor je klaar staan. Hiermee lukt het altijd om een perfecte kalkoen van de Weber te halen. Eet smakelijk!

Kerntemperatuur

Kalkoenen heb je in verschillende formaten. De meeste kalkoenen in Nederland zijn vrij klein en rond de 2/3 kilo. Mara het is mogelijk om een flinke jongen van tegen de 8 kilo te bemachtigen. Hou er dan wel rekening mee dat je bereidingstijd een stuk langer gaat zijn. Daarom is het belangrijk om een kernthermometer te gebruiken. 

Om te voorkomen dat de kalkoen droog wordt is het ook aan te raden om vocht toe te voegen. Zowel pekelen, bedruipen als stomen is hierbij een optie.

 

 

Gerookte kalkoen

Een gerookte kalkoen past natuurlijk perfect bij Kerst. Maar gerookte kalkoen is eigenlijk de hele winter een aanrader. Een kalkoen kan snel droogslaan, maar daar hebben we oplossing voor.

Kalkoen pastrami

Kalkoen pastrami is een heerlijk gerecht die je zoveel warm als koud kan eten. Je begint 2 van te voren met het pekelen, houdt daar rekening mee.

Pastrami sandwich

De pastrami sandwich is een perfecte manier om die lekkere gerookte pastrami te serveren.

#

#steekhemaan