Een lekker soepje gaat er altijd in, en lekker is de gerookte tomatensoep! Wij hebben dit gerecht gemaakt tijdens de BBQ night: Merry Grilling.

Ingrediënten voor de gerookte tomatensoep

Voor 10 personen

  • 1 kg vleestomaten
  • 2 knoflookteentjes
  • 200 g Gele kersentomaten
  • 2 uien
  • 2 takken rosmarijn
  • ½ bosje basilicum
  • 2 takken tijm
  • 5 EL olijfolie
  • 2 kleine winterpenen
  • ½ l bouillon
  • Balsamico
  • 1 bosje bieslook
  • zout peper suiker

In de keuken

  1. Was de tomaten, verwijder het steeltje en snij in kwartjes. Doe ze vervolgens in een koude Dutch Oven en voeg 3 eetlepels olie toe.
  2. Schil de uien, de wortelen en hak de knoflook fijn. Leg apart.
  3. Pluk de basilicum en snij de steeltjes fijn. leg apart
  4. Bind de tijm en rozemarijn in een klein bosje.

Op de barbecue

  1. Bereid de barbecue voor voor indirect grillen bij op ongeveer 130 ° C.
  2. Plaats de Dutch oven indirect op de grill en plaats een handvol rookhout op de kolen of in je smokerbox. Rook de tomaten ongeveer 45 minuten, voeg na 15 minuten een handvol chips toe.
  3. Haal de Dutch oven van de barbecue en giet de tomaten en het sap in een schaal. Verhoog de hitte in de barbecue tot 180 ° C.
  4. Fruit de uien, worteltjes en knoflook met 2 eetlepels olijfolie in een Dutch oven. Blus af met balsamicoazijn.
  5. Voeg de gerookte tomaten, basilicumstelen, kruidenbundel en bouillon toe en laat ongeveer 40 minuten sudderen.
  6. Haal de soep van de barbecue en pureer het fijn in een blender of keukenmachine.
  7. Breng op smaak met zout, peper, suiker en balsamicoazijn en je hebt gerookte tomatensoep.