Gerookte en gekruide noten zijn een prachtig bijgerecht en lekker als hapje tussendoor. Wij hebben ze gemaakt tijdens de BBQ night: merry grilling.

Ingrediënten

voor 10 personen

  • 2 TL bruine suiker
  • 2 TL Tijm of rozemarijn, gedroogd
  • ½ TL cayenne peper
  • ½ TL mosterdpoeder
  • 500 g Gemengde, gezouten noten (amandelen, cashewnoten, pecannoten, enz.)
  • 4 TL olijfolie

Voorbereiding voor de gerookte en gekruide noten

  1. Meng suiker, kruiden en specerijen in een kom.
  2. Plaats de noten in een voldoende grote, grillmand. Voeg het olie- en kruidenmengsel toe en mix door de noten.

Op de barbecue

  1. Bereid de barbecue voor indirect grillen bij ongeveer 120 ° C voor.
  2. Plaats de noten indirect in de grill en voeg de houtsnippers toe door ze over de kolen te strooien.
  3. Rook de noten ongeveer 30 minuten tot ze knapperig zijn en een aangename rokerige smaak hebben, af en toe roeren, zodat de smaak gelijkmatig verdeeld is en de noten niet te donker zijn.