Kolen aansteken
  • Gans

    Hele gans van het spit

    Hele gans

    Een gans van de BBQ ziet er spectaculair uit. Net wat groter dan een kip en een heel andere smaak. Gans heeft iets meer een lever smaak in vergelijking met kip. Wij hebben de gans op de rotisserie gemaakt. Zowel op een ga(n)s Genesis II als op de Master Touch 57 cm. Beide dus met een spitje. We hebben dit gerecht gemaakt tijdens de BBQ Night “Zo lekker, je eet je ongans”. Zelf vonden we die van de houtskool iets te ver door, de gasten vonden deze wel het lekkerst. ook handig, begin op tijd, je moet namelijk een nachtje pekelen in de koelkast.

    Gans van de BBQ  Gans van de BBQ

    Ingrediënten per gans

    • 4 tl zout
    • 4 tl zwarte peper
    • 1 gans, keuken klaar
    • 200 gram appels (elstar)
    • 200 gram uien
    • 4 takjes tijm

    Voorbereiding

    • Meng het zout met de peper en wrijf van binnen en buiten met het mengsel in. Leg in nu 12 tot 24 uur te rusten in de koelkast
    • Neem de gans een uur van te voren uit de koelkast. Het officiële recept laat het zout op het huidje zitten. Wij zouden het de volgende keer het eraf spoelen
    • Snij de uien in grove stukken. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Voeg ook de takjes tijm toe
    • Vul de met het appel, uien tijm mengsel. Sluit dan af door slagerstouw om de poten te binden
    • Prik de huid van de gans in met een vleesvork en bevestig de gans op je spit

    Barbecue

    • Prepareer de barbecue voor indirect grillen bij ca. 180 ° c met een rotisserie.
    • Zet een lekbakje onder het spit en plaats het spit in de rotisserie en zet hem aan
    • Prik de huid op de rug na 40 minuten meermaals in
    • grill  gedurende ongeveer 1.5 uur totdat hij goudbruin is. De ideale temperatuur is 75-80 graden celcius.

    Gans van de BBQ

    • laat de gans losjes bedekt voor ongeveer 15 minuten rusten.
    • Als de gans goed gaar is trek je de bouten er zo vanaf. Ook de filets gaan vrij makkelijk van het borstje.

    Gans van de BBQ

    Lekker met pompoen pastinaak purree.

    Stuur door!
  • Dit vind je ook leuk

    No Comments

    Geef een reactie