Kolen aansteken
  • Gans

    Gans rillettes van de barbecue

    Gans rillettes maken is best een werkje. Het resultaat is er echter ook naar. Gans rillettes zijn ontzettend lekker, helemaal met een verse kaaswafeltje. Wij hebben de gans rillettes gemaakt tijdens de Weber BBQ Night “zo lekker, je eet je ongans”. Je hebt een Dutch Oven nodig om de gans rillettes te maken. En je hebt wat tijd nodig. De bouten moeten minimaal 20 uur in de koelkast staan.

    gans rillettes

    Ingrediënten

    • 6 laurierblaadjes
    • 1 tl jeneverbessen
    • 2 el zout
    • 1 el gemalen witte peper
    • 1 tl gemalen kruidnagels
    • 1 kilo ganzenbouten
    • ruim 1 liter ganzenvet

    Voorbereiding voor de gans rillettes

    • Kneus de laurierblaadjes en de jeneverbessen. Meng alle kruiden (wij hebben een vijzel gebruikt) en wrijf er de bouten mee in.
    • Laat dit minimaal 20 uur in de koelkast staan
    • Spoel de dijen goed  af onder stromend water en dep ze droog.

    Op de barbecue

    • Bereid een barbecue voor op indirect grillen op a. 135 ° c.
    • Plaats de Dutch Oven in het GBS element
    • Doe het ganzenvet in de dutch oven en warm op tot net onder het kookpunt
    • Als je vet warm is mogen de bouten erin.
    • Gaar de bouten voor 2/3 uur totdat het vlees van het bot valt. Als dat het geval is neem dan de dutch oven mee naar de keuken.

    Terug in de keuken

    • Laat de boutjes iets afkoelen
    • Pluk nu het vlees van de bouten, het vet niet weggooien.
    • Zeef het vet
    • Doe een beetje vlees in een glaasje en giet hier het gezeefde vet bij, het vlees moet volledig worden bedekt met het vet. Hierna mix je even goed met behulp van een vork.

    Erg lekker met verse kaaswafels.

     

     

     

     

     

     

     

    Stuur door!
  • Dit vind je ook leuk

    No Comments

    Geef een reactie