Fruit en groente

Hoewel barbecueën bij een hoop mensen gelijk staat aan vlees eten is het juist een goed idee om fruit en groente op je Weber te maken. De grill en rooksmaak geeft een extra dimensie aan je groente en fruit en zorgt voor geweldige gerechten.

Je kan oneindig variëren met fruit en groente. Vooral groente gaat perfect op de barbecue. Het is wel aan te raden om een groentekorf of mandje te gebruiken. De meeste groente snij je namelijk al van te voren en anders valt het door het rooster.

Door rookhout te gebruiken geef je een heel nieuwe dimensie aan je groente. De smaak komt flink omhoog en je krijgt erg leuke gerechten. Zelfs zo lekker dat het lang niet altijd nodig is je groente te combineren met vlees.

Bij groente gebruik je meestal geen kerntemperatuurmeter, maar gebruik je meer je ogen en je vingers. 

Fruit werkt ook goed op je Weber. Grill bijvoorbeeld eens wat citroenen. Je zult proeven dat ze een stuk zoeter zijn geworden en ideaal zijn voor een verfrissend drankje of door de mascarpone. 

We hebben een aantal leuke gerechten voor je geselecteerd waarmee je aan de slag kunt gaan. 

 

 

Gerookte tomatensoep van de barbecue

Een lekker soepje gaat er altijd in, en lekker is de gerookte tomatensoep!

Appelcompote

Gestoofde Appelcompote is een heerlijk bijgerecht en lekker winters.

Pompoen pastinaak puree

Pompoen pastinaak puree is een makkelijk en leuk bijgerecht. Je hebt voor dit gerecht een Dutch Oven nodig.

#

#steekhemaan