Kolen aansteken
  • Algemeen

    BBQ night: Merry grilling

    De laatste BBQ Night: Merry Grilling was weer een feestje. Op 8 december 2017 hebben we samen met 40 mensen een BBQ feestje mogen vieren met een aantal erg lekkere gerechten. En uiteraard kwam de kerstman ook nog even langs. als ultiem toefje werkte het weer, sneeuw!, ook nog een mee.

    Merry grilling = fingerfood en buttered rum punch

    We begonnen de avond met een gerookte tomatensoep. Een flinke pan soep met ruim 6 kilo tomaten die een uurtje hadden liggen roken op de BBQ. De tomatensoep werd opgevolgd door een blini met rode biet en kaviaar. Mooi luxe hapje en ook nog eens goed te maken. Tussendoor waren er gerookte noten en als drankje hadden we een heerlijke buttererd rum punch. Een laag alcoholisch drankje dat erg goed bij het winterse weer past. Uiteraard afgemaakt met een klontje boter.

    Ondertussen ging de vlamzalm op de barbecue en waren we ook nog druk met konijn  met kastanjes en cantharellen. De flinke kalkoenen lagen toen al ruim 4 uur in de WSM te garen. Door de kalkoen in de Weber Wok te maken met het grillmandje kon er mooi wat bouillon onder de kalkoenen. Dat zorgde ervoor dat de kalkoen zeer mals was. De WSM zorgde voor een prachtige rookring.

    Dessert: sinaasappel speculoostaart

    En als toetje een heerlijke sinaasappel speculoostaart. Die hadden we die ochtend al gemaakt.

    Voor ons was het concept van de BBQ nights iets nieuws. Geen academy, maar een gezellige avond waarbij het meeste al is voorbereid. Wij vonden het een succes en we hopen dat alle deelnemers ook hebben genoten.

    Stuur door!
  • Dit vind je ook leuk

    No Comments

    Geef een reactie