Gestoofde Appelcompote is een heerlijk bijgerecht bij bijvoorbeeld de ontbijtkoek muffins. We hebben de appelcompote gemaakt tijdens de Weber BBQ Night “zo lekker, je eet je ongans”.

Ingrediënten

  • 1.5 kilo appels
  • 1 citroen
  • 200 ml cider
  • 100 gram suiker
  • 3 tl vanillesuiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl anijszaad
  • 4 kardemonzaadjes
  • 50 gram rozijnen
  • 2 el boter

Voorbereiding

  • schil de appels, snij in kwarten en verwijder het klokhuis,
  • Snij elk kwartje in ½ cm dikke reepjes.
  • Rasp de citroen en rasp de schil. Dit meng je met de cider en voeg dan de overige ingrediënten toe.
  • Zet de stukken appel in de vloeistof en laat ze korte tijd staan.

Op de barbecue

  • Bereid een barbecue voor voor indirect grillen op ca. 160 ° c.
  • Zet de Dutch oven in het GBS element en voeg de boter toe. Als de boter gesmolten is voeg je de appelmix toe en bak dit voor 20 minuten. Roer af en toe als hij te droog wordt voeg je wat extra cider toe.